AdventureStart-kurssit ajetaan Motojyskyn harjoitusradalla Riihimäellä. Kurssit on tarkoitettu soratieajon sekä maastoajon perusharjoituksiin.  Pienryhmissä ei tule pitkää vuoron odottelua ja saat runsaasti ajoa. Ryhmäkoko enintään 3 kuskia, ellei kyse ole "omasta porukasta". Myös yksityiskoulutuksia kohtuu hintaan.

 

AdventureSmart-koulutukseen käytämme myös toista rataa Janakkalan puolella. Ratojen etäisyys toisistaan on 4 km. Nämä kurssit on tarkoitettu huonokuntoisten metsäteiden ja polkujen harjoitteluun. Ryhmäkoko enintään 5 kuskia, ellei kyse ole "omasta porukasta". 

 

Kokenut Adventure-kouluttaja Otto Tengman toimii pääkouluttajana kursseillamme. Toimistopäivinä hän vastaa numerosta 0400 833 733. 

 

Milloin kursseja on? Niitä järjestetään joka viikko ainakin Wapusta Juhannukseen. Asfalttiharjoituspäivämme myös Adve-kuskeille on maanantai. Muina päivinä ohjelmassa on pikkuenduroita tai adventureja kysynnän mukaan. Mutama viikonloppuaika vielä vapaana. 

 

Perushinnat: 

Vakiomuotoisen AdventureStart-kurssin hinta Riihimäen radallamme on 195€ ajaessasi omalla pyörällä ja ajovarusteilla. Tarvittaessa voit vuokrata meiltä hyvät ajovarusteet hintaan 40€ setti.

AdventureSmart-kurssin hinta on 235€ asiakkaan omalla kalustolla.

Teemme myös räätälöityjä kursseja, kysy tarjous.

 

 

 

AdventureStart 1 - Tutustu seikkailuendurosi ominaisuuksiin

 

Olet hankkinut monipuolisen pyörän, ja haluaisit oppia hyödyntämään sen ominaisuuksia muuallakin kuin päälystetyllä tiellä. 

Adventurestart1-kurssilla pääset tutustumaan liikenteen ulkopuolella turvallisemmin pyöräsi ominaisuuksiin. Aloitamme ajamisen perusteista. Jatkamme tutustumalla sorateillä tarvittaviin taitoihin, kuten käännöksiin, kaarreajoon ja jarrutuksiin hiekalla ja soralla. Mietimme, miksi tuttuja asioita joutuu tekemään vähän erilailla kuin kestopäällysteellä.

Näiden jälkeen Sinun on mahdollista kokeilla ajamista harjoitteluradalla, joka sisältää vähän enemmän haasteita. 

 

Kurssilla kannattaa olla karkeakuvioiset renkaat.

HINNAT Perushinta 195 €. Hinnat riippuvat käytettävän harjoituspaikan vuokrasta, ryhmän koosta sekä kouluttajien määrästä. Sillä, kestääkö koulutus 3 vai 6 tuntia ei ole suurta vaikutusta hintaan, koska kouluttajan työpäivä menee siinä joka tapauksessa. 

 

TAVOITE: Kurssin jälkeen nautit sorateistä enemmän. Tunnet soratieajamisen perusteet, ja kurssin opit tekevät ajamisesta hauskempaa ja turvallisempaa. 

 

VAROITUS! Aika monet kurssin käyneistä haluavat oppia lisää.

AdventureSmart - lisää haasteita haluaville

 

Pärjäät jo soratiellä, mutta haluat  oppia ajamaan  huonompikuntoisilla teillä ja polulla. Huomioi  tämä rengasvalinnassa.

AdventureSmart-kurssilla pääset tutustumaan pyöräsi maasto-ominaisuuksia Motojyskyn harjoitusreiteillä turvallisesti.  Mikäli mahdollista varaa mukaan ainakin paremman tuntuman antavat "crossihanskat". Myös ajopaita tai kevyt takki olisi hyvä olla. Suojapaita tai vähintään selkäsuoja on näissä harjoituksissa yhtä tärkeä kuin kunnon kypärä. Ajovarusteita saappaista kypärään voit myös vuokrata Motojyskyltä.  

 

Ota evääksi juotavaa ja energiaa sisältävää välipalaa.

 

Todennäköisesti tutustut myös kaatumiseen. Joka tapauksessa varaudumme siihen miettimällä oikeita tapoja kaatua. No sen jälkeen harjoitellaan tietenkin pyörän nostamista pystyyn ainakin kouluttajan näyttönä.

 

Kurssilla kannattaa olla karkea kuvioiset renkaat.

 

HINNAT Perushinta 235 €. Erikoiskurssien hinnat riippuvat käytettävän harjoitusalueen vuokrasta, ryhmän koosta sekä kouluttajien määrästä. Pyydä tarjous!

 

Kurssin jälkeen nautit sorateistä vieläkin enemmän. Myös huonompikuntoiset metsäautotiet ja polut alkavat vetää puoleensa. 

 

MAASTOLIIKENNELAKI MUISTUTUS - AdventureSmart valmentaa Sinua reiteille, joissa ajaminen vaatii maanomistajan luvan.

Muutama vuoden 2016 Youtube-video Motojyskyn koulutusradoilta.

Toukokuussa 2016 Motojyskyn veljekset Joonas ja Otto Tengman päättivät selvittää, miten KTM Adventure-mallien 1050 ja 1190R vakiorenkaat toimivat asfaltin ulkopuolella.

Tuona päivänä oli kuiva keli. Märällä pinnalla renkaat menevät helposti tukkoon, ja ajaminen muuttuu hyvin erilaiseksi.  Koska Suomessa on usein märkää, suosittelemme maastoon karkeampia renkaita. 


Mökkitiellä molemmat toimivat hyvin, mutta pyörien erot alkoivat paljastua ajopaikkojen muuttuessa.


Jossain vaiheessa totesimme 1050 Adventureen toivomuksen isommasta etupyörästä, pinnavanteista sekä jämäkämmästä alustasta. Itävallassa taisivat kuulla mutinamme, koska tekivät 1090R Adventuren. 

Adventuret vakiorenkailla varustettuina Riihimäen EnduroStart-radalla

Tähän tulee jossain vaiheessa tekstiä.

Tähän tulee jossain vaiheessa tekstiä.