Eritasoiset moottoripyöräkurssit Riihimäellä 2024

Motojysky järjestää eritasoisia kursseja aloittelijoille ja lisää ajovarmuutta haluaville. 

Kokeneille konkareille on omat vaihtoehtonsa ajotaidon ja lihasmuistin ylläpitoon. 

Kysy tarvittaessasi vuokrapyörää ja varusteita!

 

Pienet ryhmäkoot takaavat sinulle henkilökohtaiset ohjeet ja palautteet. Suuremmilla ryhmillä saisimme hintaa alemmas, mutta tulokset todennäköisesti olisivat huonommat. 

Loistava harjoittelupaikka. Käyttämämme rata on nimenomaan moottoripyöräilijöiden koulutukseen suunniteltu. 

Kouluttajat kokeneita motoristeja sekä kouluttajia. Liiottelematta voimme todeta kouluttajillamme olevan vankka kokemus yli 3.000 kurssilaisen ja liikenneopettajan kouluttamisesta noin 40 vuoden aikana. 

A1-aloittelikurssit ja A2-vähäänajaneetkurssit maanantaisin klo 17-20:00 15.4.2024 alkaen ja muutoin sovittaessa. Klo 16 alkavat etkot, joiden aiheena on vaaratilanteiden tunnistaminen ja niihin varautuminen.

A3 Opetellaan lisää varmuutta sekä A4 Ruosteenpoisto kokeneille alkavat 6.5.2024, kysy sinulle tai ryhmällesi sopivaa ajankohtaa.

Vapusta Juhannukseen kursseja järjestetään viikoittain, heinäkuu on taukoa ja elokuun alusta taas normaalisti. Voit tiedustella kurssiaikoja soittamalla Otolle 0400 833 733. Ellet saa häntä kiinni, laita viesti ilmo@motojysky.fi sähköpostiin.

Aloittelijakurssit 

1. Aloittelijat 

Kurssi on tarkoitettu niille, jotka haluavat kokeilla moottoripyöräilyä, tai ovat päättäneet aloittaa ajamisen. Tutustumme rauhassa moottoripyörällä ajamisen perusteisiin, sekä mitä, miten ja miksi milläkin vipstaakilla tehdään.

Harjoittelemme liikkeellelähtöä, kääntymistä ja pysäyttämistä. 

Tavoitteena on, että pystyt ajamaan helpon harjoituslenkin ilman kouluttajan neuvoja. Tämä vaatii osalta 2 - 3 harjoittelukertaa.

Ryhmän koko on korkeintaan 3 kurssilaista. Näin takaamme, että jokainen saa yksilölliset neuvot.

Kesto: noin 3 tuntia kerrallaan on maksimi keskittymis- ja jaksamisaika.

Tavoite: Saat tietää, onko moottoripyörän ajaminen Sinun juttusi. Todennäköisesti haluat jatkaa harjoittelua parilla aloittelija kurssilla tai vähän ajaneenkurssilla.

Hinta: 1 Aloittelijakurssi 3 hengen ryhmässä 120,- + ratamaksu 30,- yhteensä 150,-

Takuu: Enimmäisveloitus 3 aloittelijakurssia. Tarvittaessa ajat neljännen ilmaiseksi.

Kursseja huhti- syyskuussa: Voit esittää toiveesi kurssin ajankohdasta.

 

 

Aloittelijat ilmoittautuminen

2. Vähän ajaneet

Vähän ajaneen kurssi on jatkokurssi aloittelijakurssille. Tämä sopii myös muille vähän ajaneille, joilla on haasteita kytkimen, kaasun tai jarrujen käytössä, sekä muuten epävarmoille kuskeille.

Tavoitteena on saavuttaa ajokorttikokeen taidot. Ajat edelleen suljetulla harjoitteluradalla, mutta nyt kuin liikenteessä. Joudut huomioimaan liikennemerkit ja -säännöt. Vilkkujen käyttö on yksi seurattavista asioista.

Ryhmän koko on korkeintaan 4 kurssilaista. Kouluttaja ajaa kurssilaisten mukana. Näin jokainen saa yksilöllisen palautteen ja kehitysneuvot.

Kesto: noin 3 tuntia kerrallaan on maksimi keskittymis- ja jaksamisaika

Tavoite: Olet valmis jatkamaan harjoittelua liikenteessä, mikäli Sinulla on tarvittava ajokortti. 

Hinta:  1 kurssi 4 hengen ryhmässä 100,- + ratamaksu 30,- yhteensä 130,-

 

Kursseja huhti- syyskuussa: Voit esittää toiveesi uuden kurssin ajankohdasta

 

 

Vähän ajaneet ilmoittautuminen

3.  Opetellaan lisää varmuutta ajamiseen

Onko ajaminen vähän epävarmaa, tai onko takana pidempi tauko ajamisessa? 

Monella kokeneellakin motoristilla on pieniä haasteita ahtailla parkkipaikoilla ja huoltoasemilla. Aika monelle kääntyminen jyrkästi varsinkin oikealle tuntuu epävarmalta.  Myös mäkilähtö vaikka liikennevaloissa saattaa epäonnistua silloin tällöin.

Edellä mainitun kaltaisiin haasteisiin harjoitellaan ratkaisuja. Lähes aina on kyse  pyörän tai kuskin pienistä hienosäädöistä, joilla on iso vaikutus ajamisen varmuuteen.

Jarrutus, kaarreajo ja väistö ovat Motoristin tärkeimmät harjoitukset. Ne ovat mukana tässäkin paketissa.

Tavoite: Saat yksilölliset ohjeet, joilla ajaminen muuttuu varmemmaksi, hauskemmaksi ja turvallisemmaksi.

Kesto: 3 - 5 tuntia valitusta sisällöstä riippuen.

Ryhmän koko on korkeintaan 7 kurssilaista.

Hinta alkaen: 7 hengen ryhmässä 100,- + ratamaksu 30,- yhteensä 130,-. Valittavana useita lisäharjoituksia 20,- kpl.

Kursseja huhti- syyskuussa. Voit esittää toiveesi uuden kurssin ajankohdasta. 

Tökkiikö välillä kurvissa?

Kaarreajossa loukkaantuu vuosittain noin 250 motoristia, ja muutama menehtyy. 

Motojyskyn A3-kurssilla selviää, miksi näin käy. Vielä tärkeämpää on löytää itselle sopivat tiedot taidot välttää kaarreajo-onnettomuus.


Meinaako jarrutusmatka venyä?

Jarrutusharjoituksilla saadan lähes kaikilta motoristeilta 10 - 40% pois jarrutusmatkasta. 2018 kurssien ennätys oli 60% pois jarrutusmatkasta.

Motojyskyn A3 kurssilla opit jarruttaamaan varmemmin.

Kokeneet ja taitavat Motoristit harjoittelevat pysyäkseen taitavina

Näillä pääpaino ei ole oppimisessa vaan aiemmin opittujen taitojen kertaamisessa. Tehtävärastit auttavat lihasmuistin ylläpidossa.

4. Ruosteenpoisto kokeneelle

Tehokas jarrutus

Moottoripyörissä on monia erilaisia jarrujärjestelmiä. Myös pyörien runkorakenne ja renkaat aiheuttavat eroja jarrutukseen. 

Vielä enemmän eroja on kuskeissa. Pyörä ja kuski muodostavat yhdistelmän, jolle kouluttaja pyrkii antamaan parhaiten toimivat ohjeet.


Väistö

Monelle kokeneelle motoristille väistö on haastavin harjoituksista. Tätä taitoa voi joutua tarvitsemaan niin kaupungissa kuin maantiellä.

Kaupungissa joku voi avata pysäköidyn auton oven eteesi. Moni on joutunut maantiellä väistämään eläintä. Myös kolarin välttäminen voi onnistua näin.  

Kaarreajo

Lähes kaikki motoristit nauttivat kaarreajosta. Jotain on mennyt pahasti pieleen, koska kaarreajossa sattuu kaikkein eniten onnettomuuksia. 

Jotkut väheksyvät ajolinjan merkitystä. Motojyskyn kurssilla huomaat konkreettisesti ajolinjan, ohjaustekniikan sekä tilannenopeuden merkityksen. 

Kurssien tarkoitus on auttaa Sinua nauttimaan moottoripyöräilystä turvallisesti. Kaikki meistä joutuvat vaaratilanteisiin liikenteessä. Teoriaosuudessa opettelemme tunnistamaan riskejä. Ajoharjoituksissa etsimme yhdessä Sinulle sopivia toimintatapoja vaaratilanteista selviämiseen.  Kuskit ja pyörät ovat erilaisia. Siksi kaikille eivät sovi samat ohjeet.

 

Erilaiset kurssit erilaisille kuskeille. Motojyskyn kurssi 1 on aloittelijoille, 2 vähän ajaneille sekä 3 tauolta palaaville sekä ajamiseen lisää varmuutta hakeville. Näillä kursseilla opetellaan ajamista. 

 

Taitavat harjoittelevat pysyäkseen taitavina

4 on tarkoitettu kokeneille ja aktiivisille kuskeille. Näissä ryhmissä oppiminen ei ole pääosassa vaan kertaaminen ja lihasmuistin herättely talviunilta.

Ryhmän koot arkisin maksimissaan 4 henkilöä per kouluttaja, hinta 120,- + 30,- ratamaksu, yhteensä 150,-. Viikonlopuille myymme isompia kursseja ryhmille hintaan 100,- + 30,- ratamaksu, yhteensä 130,-.

5 sisältää samoja harjoituksia kuin 4, mutta moottorirata olosuhteissa Ahvenistolla tai Sinun valitsemallasi radalla erillisen tarjouksen mukaan. Harjoituksissa käytettävät nopeudet vastaavat maantienopeuksia. Kysy tarjousta ryhmällesi moottoriratakoulutuksesta.

 

Yksi harjoittelun tavoitteista on, että ajaminen ei vaadi liikaa huomiotasi, vaan pystyt keskittymään liikennetilanteisiin ympärilläsi. Ajaminen on turvallisempaa ja hauskempaa, kun hallitset moottoripyöräsi hyvin. Ajamisen oppiminen on yksilöllistä. Osa meistä tarvitsee vähän enemmän harjoittelua.

 

Perimmäisenä tavoitteena kursseilla on tietenkin vähentää motoristien onnettomuuksia, ja niissä menehtyvien ja loukkaantuvien määrää. Sitä kautta myös vakuutusmaksumme voivat nousta hitaammin. 

 

Kurssiaikataulu vaihtelee vuosittain kevään etenemisen mukaan. Yleensä alkukesän koulutuskausi kestää vapusta juhannukseen. Sen jälkeen ajalemme enduroa Saariselällä. Asfalttikoulutukset jatkuvat elokuussa viikot 31 - 33. Sen jälkeen suuntaamme taas Saariselälle endurosafarihommiin.

Teemme koulutusta arkisin klo 17 - 20 sekä lauantaisin tilausten mukaan. Voit siis esittää toiveita kurssiajankohdalle.

 

Muista kuitenkin, että vain taitava selviää tilanteesta, mihin viisas ei ehkä joudu! Ennakointi ja oikea tilannenopeus voivat olla vielä tärkeämpiä kuin vimpan päälle ajotaito.


Vaaratilanteiden tunnistamista opetellaan teoriaosiossa. Jo tapahtuneiden onnettomuuksien pohjalta yritämme löytää keinoja, joilla onnettomuus olisi voitu estää, tai pienentää onnettomuuden tuhoisuutta. Koska emme voi vaikuttaa muiden toimintaan liikenteessä, keskitymme etsimään keinoja omista valinnoistamme ja toimistamme.